Slovenska škofovska konferenca sporoča, da lahko duhovniki uvedejo vsa bogoslužja in pobožnosti svetega velikonočnega tridnevja kot pred epidemijo... več informacij »
Tega ne morem držati zase, deliti moram z vami, ker se kaj takega človeku v življenju zgodi zelo zelo redko. Ali nikoli... več informacij »
Ko z zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje v Ukrajini, napade na državo in agresijo, tudi nad civilisti, je ena najbolj smiselnih stvari, ki jih... več informacij »
“V preteklih mesecih smo lahko jasno začutili: Ne le Evropa, tudi Slovenija potrebuje molitev. Če hočemo, da se kaj spremeni, potem je potrebno... več informacij »
Še pred praznikom svetih treh kraljev je v Frančiškanski samostan na Kostanjevico v Novo Gorico prišel poseben gost s posebnim darilom. Iz... več informacij »
4. VELIKONOČNA NEDELJA - 8. 5. 2022 Prvo sveto obhajilo – bo danes ob 10. uri. Župnija se veseli z: Gajo, Klaro, Mašo, Saro, Katarino, Sarai,... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

zemljevid >

...predstavljamo se

ogled videa >