Kostanjeviški koledar 2023
Spoštovani! Veliko truda, premišljenosti in srčnosti je bilo potrebno za koledar pred tabo. Najtežje vprašanje je bilo, kako predstaviti v... več informacij »
Napoved in začetek Jubilejnega leta 2023 v mestu Nova Gorica oz. župniji Nova Gorica - Kapela Frančiškanski samostan Kostanjevica z župnijsko... več informacij »
Anna Scala
Kdo bi si mislil, da bo ena elektronska pošta lanskega avgusta sprožila tak val? V dobrem, namreč. Ko smo potrdili, da je v naši knjižnici 30... več informacij »
Tega ne morem držati zase, deliti moram z vami, ker se kaj takega človeku v življenju zgodi zelo zelo redko. Ali nikoli... več informacij »
Ko z zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje v Ukrajini, napade na državo in agresijo, tudi nad civilisti, je ena najbolj smiselnih stvari, ki jih... več informacij »
4. POSTNA NEDELJA - 19. 3. 2023   ŽUPNIJSKA KARITAS v nedeljo, 19. marca, po vseh mašah zbira sredstva za družine in posameznike v stiski... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

zemljevid >

...predstavljamo se

ogled videa >