OZNANILA

13.07.2018

26. NML - 25. 9. 2022

Ob Slomškovi nedelji

  • Blaženi škof Anton Martin Slomšek si je zelo prizadeval, da bi najprej starši spoznali in sprejeli vero kot vrednoto in jo potem posredovali naprej svojim otrokom in vnukom. Slomšek pravi: »Vera je največja dediščina, ki jo otroci prejmejo od svojih staršev«. Naj nam obhajanje Slomškove nedelje pomaga, da bomo krepost vere odkrivali kot prvo med vrednotami. Vero, kot luč na pot našega življenja. Kajti v luči vere postane vse osvetljeno s pravo lučjo!
  • Godovi v prihodnjem tednu: v ponedeljek sv. Kozma in Damijan – mučenca, v torek sv. Vincencij Pavelski – ustanovitelj lazaristov, v sredo sv. Venčeslav – češki knez in mučenec, v četrtek sv. Mihael, Gabriel in Rafael – nadangeli, v petek sv. Hieronim – duhovnik in cerkveni učitelj, v soboto sv. Terezija Deteta Jezusa – redovnica in cerkvena učiteljica. Prihodnja nedelja bo 27. nedelja med letom – Rožnovenska in Frančiškova nedelja.
  • Na Frančiškovo nedeljo, 2. oktobra, bo celodnevno češčenje Najsvetejšega. Povabljene skupine po naslednjem urniku: od 11. do 12. ure ministranti, veroučenci, še posebej prvoobhajanci in birmanci ter katehistinje, od 12. do 13. ure bratje frančiškani, od 13. do 14. ure bralci beril in drugi bogoslužni sodelavci, od 14. do 15. ure mladina in študenti, od 15. do 16. ure sodelavci Karitas, od 16. do 17. ure Frančiškova družina, od 17. do 18. ure župnijski pevski zbor in župnijsko pastoralni svet. Povabljeni vsi verniki pred Najsvetejše in k molitvi za poglobitev vere v naših družinah in v naši župniji.
  • Na Frančiškovo nedeljo bo pri sv. maši ob 10. uri pel mladinski zbor, ob 18. uri pa župnijski zbor. To nedeljo bo tudi Frančiškova nabirka namenjena za frančiškanske bogoslovce – že vnaprej najlepša hvala za vaš dar.
  • Otroški pevski zbor bo začel z rednimi vajami v novem veroučnem in šolskem letu v nedeljo, 2. oktobra ob 9. uri v veliki učilnici. Povabljeni, da se pridružijo novi pevci, od 3. leta starosti do vključno 5. razreda osnovne šole.
  • Starši ministrantov povabljeni na sestanek ob začetku novega pastoralnega leta, ki bo v soboto, 1. oktobra ob 9.30 v veliki učilnici.
  • S 1. oktobrom začnemo mesec rožnega venca. V ozadju molitve rožnega venca vidimo 150 psalmov. Toliko zdravamarij so imeli trije deli rožnega venca, dokler ni sv. Janez Pavel uvedel še četrti, svetli del. V psalmih se zrcalijo življenjske izkušnje. Ob branju psalmov doživljamo Boga, bližnjega in samega sebe. Tudi v molitvi rožnega venca vidimo podobo Jezusa Kristusa od njegove mladosti prek javnega delovanja, najtežjih trenutkov njegovega življenja do poveličanja in vse do prihoda Svetega Duha ter poveličanja njegove matere Marije.
  • V mesecu oktobru poživimo molitev rožnega venca v naših družinah, vsaj eno desetko ob večerih.
  • Frančiškanski samostan Kostanjevica so v petek, 23. septembra obiskali frančiškanski novinci južno slovanskih provinc, ki so te dni na romanju po Sloveniji. Med njimi sta tudi novinca iz Slovenije, Andraž in Filip. Dobri Bog naj blagoslavlja njihovo pot.

 

---

VEROUČNI URNIK na povezavi:

https://samostan-kostanjevica.si/sl/verou%C4%8Dni-urnik-2022-23

 

Prijava na elektronska oznanila.