Število prisotnih pri maši omejeno na 10

21.07.2020

Navodila slovenskih škofov v času epidemije COVID-19

Število prisotnih pri maši omejeno na 10.

Za udeležbo pri sveti maši se lahko prijavite po telefonu na št. 05/330 77 50. Po telefonu sprejemamo prijave za redne termine delavniških (ob 7. in 19.) in nedeljskih (ob 7.30, 10., 18.) maš. Prosimo vas, da nas pokličete med 16. in 17. uro.

V nedeljo bo torej lahko prišlo k sveti maši samo nekaj ljudi. Zaradi izrednih razmer pa lahko verniki, ki se ne morejo udeležiti svete maše, prejmejo sveto obhajilo izven obreda svete maše. Tako se bomo ob 11.30  zbrali v parku pred cerkvijo, kjer se bomo postavili v skupine po 10 za prejem svetega obhajila, ki bo v cerkvi. Pri tem držimo največjo možno razdaljo. Po kratkem obredu boste prejeli obhajilo, darovali za potrebe Cerkve in prejeli Oznanila. Upoštevajte obvestila redarjev. Za obred obhajila prijava ni potrebna, ob vstopu v cerkev pa vrzite v nabiralnik listek s svojo telefonsko številko.

Da bi lahko prišlo k maši čim več ljudi, bomo nekatere po elektronski pošti prosili, da se udeležijo maše v drugem terminu. Prosimo vas, da se prejemniki obvestila usmerjate predvsem na komunikacijo preko interneta.

Naša povezanost v tem času preizkušnje nam bo pomagala kljub težavam živeti bogato zakramentalno življenje. V tem času poživimo molitev doma. Bog nas varuje, ničesar se nam ni potrebno bati. Prav pa je, da naredimo, kar je v naši moči, za zajezitev bolezni.

V drugih potrebah ali stiski nas lahko pokličete preko celega dneva.

Če bi radi prejemali obvestila, nam pišite na ofm.gorica@gmail.com

Če imate elektronsko pošto, je najbolje, da nam zaupate naslov, da vam bomo lahko ponudili tudi druge storitve.

Navodila stopijo v veljavo v petek, 16. oktobra 2020

Več informacij in navodil Slovenske škofovske konference najdete na povezavi: