OBISK VRHOVNEGA PREDSTOJNIKA FRANČIŠKANOV

09.10.2017

Br. Michael Anthony Perry OFM, generalni minister reda manjših bratov

Br. Michael Anthony Perry, rojen 07. 06. 1954 v Indianapolis ZDA, je bil leta 2015 ponovno izvoljen za generalnega ministra frančiškanskega reda. Je 120. naslednik sv. Frančiška. Do leta 2021 bo vodil skoraj 14.000 redovnikov reda manjših bratov, ki delujejo v 120 državah sveta. Do sedaj je opravljal službo vikarja reda. Pred tem je bil provincialni minister v provinci Presvetega Srca Jezusovega (ZDA). V provinci je delal v vzgoji (teologija, začasno zaobljubljeni bratje), na mednarodni ravni v okviru PMOS (Pravičnost, mir in ohranjevanje stvarstva), deset let je misijonaril (Demokratična republika Kongo). Sodeloval je s Catholic Relief Services in v okviru škofovske konference ZDA.

Na akademski ravni je diplomiral iz religijske antropologije, doktoriral iz teologije, specializiral iz duhovniške vzgoje in magistriral iz zgodovine in filozofije.

Br. Michael Anthony Perry je nasledil msgr. br. Joséja Rodrigueza Carballa OFM, ki je bil imenovan za tajnika Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja.

Na obisku v Sloveniji bo od 18. do 22. oktobra 2017.

Lepo povabljeni, da se srečate z generalnim ministrom v sredo, 18. oktobra 2017, na Sveti Gori, kjer bo ob 17. uri sv. maša.