NAPOVEDUJEMO: GORIŠKI MISIJON 2017

28.12.2016

Od praznika brezmadežnega spočetja device Marije, 8. decembra, do tretje adventne nedelje, 17. decembra 2017

Kaj pravzaprav je misijon? Misijon je priložnost, ko lahko utrdimo in poživimo svoje duhovno življenje.

Misijon je vabilo Pridi in poglej. Tako je Jezus odgovoril učencema, ki sta ga vpraševala, kje stanuje. Pridite torej in poglejte!

Misijon je spodbuda. Pretehtajmo svoje življenje in življenjske odločitve. Postanimo novi ljudje, kot nam svetuje Božja beseda.

Misijon je izziv. Ali sem sposoben odriniti na globoko ali pa se zadovoljim s povprečnostjo duhovnega življenja?

Misijon je dar. Vzemite in jejte. Gospod nam daje samega sebe, da bi bili dovolj močni za ljubezen do bližnjega.

Misijon je namenjen vsem. Vsi smo Božji otroci. Poklicani smo, da poglobimo in utrdimo svojo vero. Po misijonarjih nas Bog vabi k sebi. Ponuja nam roko tolažbe, upanja, vere, ljubezni in sprave.

Misijon je veselo oznanilo – On prihaja. Trka na srca vsakogar izmed nas. Bilo bi škoda, če bi moral neopaženo mimo nas. Namenimo mu besedo v pozdrav in povabimo ga na svoj dom. Vstali Kristus nas tudi po Božji Materi Mariji nagovarja, naj v času misijona napravimo nov korak za novo upanje. Bodimo pogumni!

Čas misijona naj bo torej čas obilnih milosti. Da bi bilo temu res tako, radi tudi sami zase molimo v ta namen. V molitev posebej vključujmo naše družine, otroke in mlade, starejše, bolne in umirajoče, duhovnike, nove duhovne poklice ter prošnjo za duhovni blagor vseh novogoriških župnij in vsega slovenskega naroda.

V naši župniji bodo misijon vodili Frančiškovi bratje minoriti.