NAPOVEDUJEMO: GORIŠKI MISIJON 2017

28.12.2016

Od praznika brezmadežnega spočetja device Marije, 8. decembra, do tretje adventne nedelje, 17. decembra 2017 v župnijah Nova Gorica, Kapela, Solkan, Kromberk, Vogrsko, Šempas in Osek

Kaj pravzaprav je misijon? Misijon je priložnost, ko lahko utrdimo in poživimo svoje duhovno življenje.

Misijon je vabilo Pridi in poglej. Tako je Jezus odgovoril učencema, ki sta ga vpraševala, kje stanuje. Pridite torej in poglejte!

Misijon je spodbuda. Pretehtajmo svoje življenje in življenjske odločitve. Postanimo novi ljudje, kot nam svetuje Božja beseda.

Misijon je izziv. Ali sem sposoben odriniti na globoko ali pa se zadovoljim s povprečnostjo duhovnega življenja?

Misijon je dar. Vzemite in jejte. Gospod nam daje samega sebe, da bi bili dovolj močni za ljubezen do bližnjega.

Misijon je namenjen vsem. Vsi smo Božji otroci. Poklicani smo, da poglobimo in utrdimo svojo vero. Po misijonarjih nas Bog vabi k sebi. Ponuja nam roko tolažbe, upanja, vere, ljubezni in sprave.

Misijon je veselo oznanilo – On prihaja. Trka na srca vsakogar izmed nas. Bilo bi škoda, če bi moral neopaženo mimo nas. Namenimo mu besedo v pozdrav in povabimo ga na svoj dom. Vstali Kristus nas tudi po Božji Materi Mariji nagovarja, naj v času misijona napravimo nov korak za novo upanje. Bodimo pogumni!

Čas misijona naj bo torej čas obilnih milosti. Da bi bilo temu res tako, radi tudi sami zase molimo v ta namen. V molitev posebej vključujmo naše družine, otroke in mlade, starejše, bolne in umirajoče, duhovnike, nove duhovne poklice ter prošnjo za duhovni blagor vseh novogoriških župnij in vsega slovenskega naroda.

Pred in v času misijona vabimo k zavzetemu sodelovanju otroke, mlade, poročene, ovdovele in ločene, starejše in onemogle, župnijske sodelavce …

Otroci: brez vas bo misijon puščava. Računamo na vašo dobro voljo in pripravljenost storiti nekaj dobrega in lepega za Boga in zase.

Mladi: preko vas lahko zacveti novo življenje. Odprite srca Kristusu, da bo okrepil vaše ideale, osmislil mladost, delo, odgovornost, požrtvovalnost in vas vodil naprej po poti notranje sreče in svobode.

Poročeni: skupaj z vami želimo odkrivati pota do vaše globlje družinske sreče. Bodite svetilke krščanskega življenja, da bodo vaše družine še naprej ostale svetišča ljubezni in zvestobe. Naj bo misijon milostni dotik božje dobrote za vas in vaše otroke. 

Ovdoveli in ločeni: niste sami! Bolj kot ste povezani z Bogom, večja je vaša duhovna rodovitnost, ki nas vse bogati in plemeniti.

Starejši in onemogli: pred Bogom ni nihče star. Vaše poslanstvo je nadvse dragoceno. Svoje trpljenje, samoto, zapuščenost, bolečine in molitve darujte za duhovni preporod naše župnije.

Člani ŽPS, pevci in drugi sodelavci: vas bo misijon še posebej nagovoril k odgovornosti za versko življenje v župniji. S svojo zavzetostjo boste pokazali, da imate radi svojo župnijo.

Misijon bodo vodili v:

- župniji Nova Gorica: p. Marjan Čuden in p. Peter Lavrih - frančiškana,

- župniji Kapela: p. Danilo Holc in p. Janez Ferlež - minorita,

- župniji Solkan: br. Stane Bešter - kapucin,

- župniji Kromberk in Vogrsko: br. Milan Kvas - kapucin,

- župniji Šempas in Osek: p. Janez Papa - frančiškan.