Jezusov krst - 8.1.'17

sobota, 7 Januar, 2017

Usmiljeni Bog naj te blagoslavlja. Naj te vedno varuje s svojimi rokami. Naj te spremlja na vseh poteh, vedno in povsod naj te obdaja s svojo ljubečo in zdravilno bližino.

Bog naj te blagoslavlja in varuje. Nad teboj naj sije njegov ljubeči pogled, da bo v tem svetu žarel tudi tvoj obraz in bo razširjal nekaj tega sijaja, ki si ga bil deležen pri krstu.

Bog naj blagoslavlja vse, kar boš vzel v roke, da bo prinašalo blagoslov tebi in drugim.

Bog naj blagoslavlja tvoje poti, da bi postale poti miru in sprave.

Bog naj blagoslavlja tvoje misli in te napolnjuje s hvaležnostjo za vse, kar ti podarja.

Bog naj blagoslavlja tvoja čustva in naj ti da občutiti skrivnost Božje ljubezni, ki te obdaja in je v tebi kot vir blagoslova za ljudi.

Naj te blagoslavlja in varuje dobri in usmiljeni Bog, Oče in Sin in Sveti Duh. Amen.

Anselm Grün, Blagoslavljam te


10. srečanje ob jaslicah bo na Sveti Gori danes 8. januarja ob 15. uri. Do maše je božični program in ob 16. uri bo sveta maša. To je še zadnji dan, da si lahko ogledate čudovito razstavo jaslic. Posebno so vabljene mlade družine, starši z otroci.

Priprava na zakon se začne danes ob 19. uri na Kapeli. Tečaj poteka šest zaporednih nedelj po dve uri. Priporoča se eno leto pred poroko.

Odrasla božičnica bo danes ob 15.h na Mirenskem gradu.

Strežniki Goriškega območja poromamo v soboto, 14. januarja. Odhod avtobusa bo ob 7.30 od naše cerkve. Z otroci lahko gredo tudi starši. Prijave so še danes možne.

Verski tisk – naročnina 2017: Družina 98,80 €; Ognjišče: 30,90 €; Prijatelj: 11,70 €; Misijonska obzorja: 9,00 €; Mohorjevke: 46,00 €; Mohorjev koledar: 17,50 €.

NOVOGORIŠKI MISIJON: od 9. do 17. decembra 2017

Razlogi za misijon:
1. Misijon je ključni del poslanstva Cerkve - Najprej si moramo pravzaprav zastaviti vprašanje: Kaj je sploh poslanstvo Cerkve? Ključna prioriteta? Osrednje božje naročilo in volja za nas? V 22. poglavju Matejevega evangelija beremo: „Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem, z vso dušo in z vsem mišljenjem. To je največja in prva zapoved. Druga pa je njej podobna: Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe.“ Je lahko kakšen človek iz te ljubezni izključen? Na podlagi česa lahko rečem: „Zanj pa evangelij ne velja ali ni aktualen; Jezus njega ni odrešil.“ Če je Jezus res tisti, za katerega se razglaša, tega ne moremo tajiti, niti za ceno svojega življenja ne. Pred vnebohodom je Jezus še bolj neposreden: „Pojdite torej in naredite vse narode za moje učence“ (Mt 28,19).  Misijonsko delovanje Cerkve ima torej prednost pred njeno kulturno-buditeljsko, umetnostno-konzervatorsko, moralno-vzgojno, in, pomislite, celo politično vlogo.