7.november 2014

Nedelja, 7 December, 2014

BREZMADEŽNA (ponedeljek, 8.12.2014)

Brezmadežna ni nekdo, s komer bi lahko gradili od­nos »po delčkih« ali »razčlenjeno«, temveč se k njej zate­kamo vsi skupaj in bo zato vsaka rast ljubezni do nje v enem izmed nas spodbudila večjo ljubezen tudi pri drugih.

Kako majhno je naše srce, kako je šibko! Mi ji nikoli ne podarimo toliko ljubezni, kolikor bi je bila vredna, nikoli je ne ljubimo s takšno ljubeznijo, s kakšno ona ljubi nas ...

Z neomejeno ljubeznijo Brezmadežne! Kaj to pomeni?

Brezmadežna je po ljubezni tako zedinjena z Bogom, da je večja ne samo od svetnikov, temveč tudi od ange­lov, nadangelov, kerubov in serafov. Zato nas neomeje­na ljubezen do Brezmadežne dviga k njej (in nas v ljube­zni z njo združuje) ... in postavi nad vse naštete!

Kaj pa je ta neskončna ljubezen Brezmadežne?

Zaradi njene bližine Bogu in naše povezanosti z njo se bomo tudi mi zelo približali Bogu.

Bog nam je postavil belo stopnišče in si želi, da bi se vzpenjali po njem in ga dosegli, še bolj pa si želi, da nas Marija pritisne na svoje materinsko srce in nas pripelje k njemu ...

Dragi otročiči Brezmadežne, želim vam, da bi se hrani­li z mlekom njenih milosti, da bi vas božala in vzgajala enako, kot je počela z Jezusom, našim starejšim bratom, z namenom, da bi on, božanski ženin naših duš, lahko ve­dno bolj prepoznaval v nas tiste lastnosti, ki jih je sam prejel od svoje brezmadežne Matere, če le bodo naše oči postale male Marijine oči in naše srce, malo Marijino srce.

Zagotovo se naša domišljija nagiba k takšni predstavi Boga Očeta, Jezusa in Brezmadežne, ki je podobna dru­gim pobožnostim, pri katerih so si vsi na isti ravni. Toda namesto tega bi si jih morali predstavljati kot različne obroče ene in iste verige, pri kateri je vsaka podrejena drugi in ki delujejo kot različni členi v isti namen: kot en Bog v Presveti Trojici.

Bolj ko pripadamo Brezmadežni, bolj zaupno in svo­bodno se lahko bližamo ranam svojega Odrešenika, ev­haristiji, presvetemu Jezusovemu Srcu in Bogu Očetu.

Sv. Maksimilijan Kolbe (+1941), poljski minorit, je umrl mučeniške smrti v Auschwitzu.

 

OBVESTILA

  • Zahvala družinam in posameznikom, ki se v teh dneh adventa zbirate k molitvi ob Mariji romarici.
  • Jutri obhajamo slovesni praznik Brezmadežnega spočetja device Marije. Maše bodo ob 7., 10. in 19. uri. Pri večerni sv. Maši bo prepeval župnijski zbor.
  • Prva spoved prvoobhajancev – na praznik Brezmadežne bodo naši prvoobhajanci prvič pristopili k zakramentu sv. spovedi. Njih in njihove družine priporočamo v molitev ob pomembnih korakih, ki jih delajo za življenje.
  • Večeri za zakonce – v četrtek ob 19.45 se bomo pogovarjali o svobodi v zakonu.
  • Slomškovo bralno priznanje – prvo srečanje sodelujočih otrok bo v petek, 12. 12. ob 17. uri. Otroci prinesete s seboj izdelke o prebrani prvi knjigi.
  • Binkoštna dvorana – se bo zbrala k molitvi v soboto 13. decembra po večerni sveti maši.
  • Jaslično romanje –  v soboto, 27. 12. si bomo ogledali jaslice v italijanskem mestecu Sutrio in v Stari Gori nad Čedadom. Informacije še sledijo.
  • Mohorjeva zbirka – naročniki lahko dvignete svoj izvod in se naročite za prihodnje leto. Cena je 45€ – prijave s plačilom v pisarni – do 2. 2. 2015. “Mohorjevke” že več kot stoletje pomembno oblikujejo naš narod, v preteklosti so bile marsikdaj glavni vir pismenosti in razgledanosti.
  • V pisarni si lahko priskrbite Marjanski koledar, Pratiko ali druge koledarje in oglje s kadilom za blagoslov doma.

Silvestrovanje za mlade iz frančiškanskih župnij bo v Strunjanu od 30. 12. 2014 – 1. 1. 2015. Prijavite se pri p. Tomažu.