3.4.2016 Oznanila

Nedelja, 3 April, 2016

*       Srečanje za starše provoobhajancev bo v sredo, 6.4. ob 16.30, v času verouka.

 

*       Kateheza meseca - četrtek ob 19.45, namenjena je odraslim, ki želijo poglabljati svoje versko zanje.

 

*       Frančiškov svetni red - ima svoje redno mesečno srečanje v nedeljo 10.3. ob 16. uri.

 

*       Birmanska maša - Birmanci sodelujejo pri maši v nedeljo 10.3. ob 18. uri. Zberemo se ob 17. uri.

 

*       Zahvaljujem se vsem liturgičnim sodelavcem, čistilcem cerkve, ga. Mirjam in br. Miranu za krašenje, ministrantom, pevcem organistom, da ste s svojim trudom in talentom pripomogli k globljemu doživljanju velikonočnih praznikov.

 

*       Razsvetljava v cerkvi - Obstoječa razsvetljava je bila urejena ob popotresni prenovi cerkve in je potrebna prenove. V pripravi je projekt prenove razsvetljave, torej namestitve novih svetil in zamenjave električne inštalacije. Nabirka in ofer današnje nedelje bo namenjen temu.

Bela nedelja danes je tudi nedelja Božjega usmiljenja, ko se priporočamo neskončnemu Jezusovemu usmiljenju. Če to storimo v cerkvi (pri maši) ter smo bili pri sv. spovedi, prejeli sv. obhajilo in molimo po papeževem namenu, prejmemo popolni odpustek.

 

V Oglej, Gradež in na Barbano, torej h koreninam naše vere, romamo s pripravniki na birmo in spremljevalci v soboto, 9. aprila.


Sveto letno romanje učiteljev in vzgojiteljev koprske škofije bo v soboto: ob 14. uri predstavitev Rupnikovega mozaika v Vrhpolju, o nedeljo, ob 15. uri vstop skozi svetoletna vrata in molitvena ura, ob 16.h sv. maša, ki jo bo daroval škof Jurij Bizjak. Vabi škof in Društvo katoliških pedagogov Slovenije.