30. navadna nedelja

sobota, 22 Oktober, 2016

Birma – včeraj je 25 mladih iz naše župnije prejelo zakrament sv. birme. Čestitamo mladim in njihovim družinam. Naj v moči darov Sv. Duha gradijo živo krščansko in župnijsko skupnost. Spremljajmo jih v molitvi za polno življenje s Kristusom.

'Duh Assisija' molitev za mir bo v četrtek, 27. oktobra pol ure pred mašo in spomin med mašo. Pridružimo se sirskim in iraškim otrokom ujetim v pohlepne spopade odraslih v molitveni prošnji za mir.

Novembrska pisma – kot vsako leto, tudi letos oddaste pisma z imeni vaših pokojnih za katere bo vsak večer v novembru sveta maša.

Spored molitve za 1. november na Stari gori – ob 14.30 molitev rožnega venca, ob 15.00 sveta maša, po maši molitev pri križu in blagoslov grobov. Molitev je najlepši šopek, ki ga podarimo našim pokojnim.

ROMANJE V ASSISI ob 30 –letnici molitve za mir 'Duh Assisija' pripravlja naša župnija. Odhod bo v četrtek, 3. novembra ob 6. uri zjutraj. Poleg Assisija bomo imeli predokus božiča v Greciu, čudež evharistije v Orvietu, srečanje sv. Frančiška z volkom v Gubbiu, za nameček pa še ogled od UNESCa zaščitenega mesta Urbina. Prijavite se v zakristiji na Kapeli s plačilom 50 € akontacije. Vrnemo se v nedeljo, 6. novembra v večernih urah. Cena ob polnem avtobusu je 185 €.

 

 

MISIJONSKA NEDELJA

Slovenija ima več kot sedemdeset misijonarjev, ki delujejo po vsem svetu. Njihovo delo je različno, saj zaobjema tako pastoralno delo kakor socialno pomoč ljudem.

Misijonarji in misijonarke gradijo cerkve, šole, dispanzerje, ceste … Ob tem pa se tudi aktivno ukvarjajo z ozaveščanjem ljudi v šolah, zdravstvenih centrih …

Dobrote ni nikoli preveč in dela nikoli ne zmanjka. Ne spomnimo se nanje le na misijonsko nedeljo – podpremo jih lahko vsak dan v letu: finančno in materialno, pa tudi z iskreno molitvijo zanje.

Za najbolj pogumne, ki čutijo klic v sebi, pa zagotovo velja povabilo, da se jim pridružijo v misijonskih deželah.

 

Gospod, ozri se na svoje misijonarje:

duhovnike, redovnike in laike,

ki so vse zapustili,

da bi svetu oznanjevali tvojo besedo in tvojo ljubezen.

 

Bodi jim močan zaščitnik, krepka opora,

zavetje v puščavskem pesku, senca v ekvatorski vročini,

pomoč v premagovanju ovir, varnost pred padci.

 

Varuj jih v težkih trenutkih.

 

Usmerjaj njihove moči, tolaži njihova srca,

ovenčaj njihovo delo z duhovnimi uspehi.

 

Naj ne iščejo človeških uspehov niti minljivih dobrin,

ampak se trudijo le za tvojo zmago in blagor duš.

 

Tvoje božansko obličje na križu jih spremlja skozi življenje.

 

Govori jim o junaštvu, odpovedi, ljubezni in miru.

 

Krepčaj in vodi jih skozi nevarnosti.

 

Daj jim luči in moči,

da bo svet vedno bolj spoznaval tvoje blagoslovljeno ime

in da ti bodo mogli sredi vedno večjega števila tvojih sinov in hčera peti pesem zahvale, odrešenja in slave.

Amen.