27.3.2016 Oznanila

Nedelja, 27 Marec, 2016

*    Danes pričnemo zbirati mašne namene za mesec maj.

 

*    Praznik Gospodovega oznanjenja Mariji bomo letos liturgično obhajali v ponedeljek 4. aprila, ponedeljek po Beli nedelji, ker je ta dan (25.3.) bil Veliki petek. Maše bodo ob 7., 10., in 19. uri.

 

*    V tednu po veliki noči ni verouka.

 

*    V tem tednu NI četrtkovega večera za odrasle.

 

*    Provincialni kapitelj - V tednu po Veliki noči bratje Frančiškani obhajamo provincialni kapitelj v Nazarjah. To je srečanje v katerem ovrednotimo življenje in delo preteklih treh let in začrtamo smernice za naprej. Letos bo izvoljeno tudi novo vodstvo naše province (provincialni minister in njegovi svetovalci). Delo kapitlja priporočamo tudi vaši molitvi.

 

*    Župnijsko žegnanje - Nedelja božjega usmiljenja, 3.4. Sodelavci za pripravo pogostitev in slovesnosti se srečamo v torek, 29. 4. ob 19.45. Povabljeni tisti, ki ste pripravljeni dati kakšno roko pri pripravi pogostitve in drugih organizacijskih stvareh. Za praznik bo gost prejšnji župnik p. Krizostom. Nabirka bo namenjena za prenovo razsvetljave v naši cerkvi.


Velikonočno voščilo - Če ste torej vstali s Kristusom, iščite to, kar je zgoraj, kjer je Kristus… (Kol 3,1) Ta pogled navzgor, h Kristusu, naj nam pomaga, da nas ne premotita strah in obup nad bolečino in trpljenjem na svetu. Kristus je vstal zate in zame in to je upanje, ki ne osramoti. Bratje Frančiškani vam želimo doživeto in blagoslovljeno Veliko noč.