25.1.2015 Oznanila

sobota, 24 Januar, 2015

MOJA, TVOJA, DOMAČA, NAŠA…   ŽUPNIJA!

Ob pripravi predlaganja novih članov ŽPS

Priprave predlaganja novih članov ŽPS so priložnost za preverbo preteklega dela, priložnost za veselje nad uspehi in priznanje neuspehov. Nekateri si bodo oddahnili, ker bo zanje ena skrb manj, drugi bodo negotovi ob prevzemom novih nalog. Za vse nas pa je ta čas priložnost, za iskanje vzgonskega vetra, da z njim napolnimo jadra ter popeljemo našo barko, župnijo, naprej. Kako olajšano je to, ker pot poznamo in izbrali se nismo sami, ampak nas je poklical Gospod.

Želim si, da bi presegli stare vzorce v katerih se počutimo domače povsod tam, kjer nam ti ne dajejo rodovitnosti in rasti, temveč služijo le še ohranjanju varne razdalje v medsebojnih odnosih in odnosu do Boga. Razdalje v kateri ne boli in mi ni potrebno ničesar spremeniti.

Za vsakega človeka je korak s katerim prestopi prag (C)cerkve in prisostvuje evharistiji življenjsko ogrožajoč. Nihče mu ne more jamčiti, da se ne bo spreobrnil in spremenil svojega življenja. Nihče ga ne more ustaviti, da ne bi govoril o tem, kar je videl in slišal – postal je priča Jezusovega vstajenja. To zadostuje, da gradi župnijsko skupnost: s tem kar je in s tem kar zna. Drugega ne potrebuje.

Ali je res tako tudi z mojo udeležbo pri sv. maši? Ali dopustim, da me evharistija in božja beseda spreminjata?

Čas priprave na izbiro novih članov ŽPS je za vse priložnost, da si zastavimo tri vprašanja: Kaj prejemam v skupnosti župnije? Kaj vanjo prispevam? S čim sem pripravljen sodelovati, da jo poživim?

Ker je župnija skupnost (in ste vi v večini njeni odrasli člani) jo gradi to, kar gradi tudi družino: iskrenost, jasnost, poštenost, dobronamernost… Ruši pa spletkarjenje, govorjenje za hrbtom, opravljanje, podtikanje… Želim si, da bi si lahko iskreno pogledali v oči in se drug drugega veselili v tem, kar Gospod dela po njem.

Župnijski svet je tisti organ v skupnosti župnije, ki pomaga župniku voditi župnijo. ŽPS je župnikovo posvetovalno in delavno telo, ki

preučuje, načrtuje, spremlja in preverja pastoralno delo v župniji, osredotočeno na tri področja: oznanjevanje, bogoslužje in dobrodelnost.

Pred nami je izbira novih članov. Naj predstavim njen potek: To in prihodnjo nedelo imate možnost sooblikovati "kandidatno listo". V naslednjih dveh tednih bo komisija s predlaganimi govorila in oblikovala "kandidatno listo", ki bo služila na dan izbiranja članov kot pomoč. Lista bo odprta v smislu, da boste lahko na glasovnico zapisali tudi svojega kandidata. Izbor bo potekal na nedeljo 1. marca. Komisija bo nato predloge pregledala in oblikovala nov ŽPS. Novi člani bodo postavljeni v to službo na nedeljo dobrega pastirja 26.4.2015 po škofovi potrditvi.

Hvala vsakemu za njegovo pripravljenost za služenje, z darom, ki mu ga je Gospod dal.

p. Tomaž

 

OBVESTILA

  • Danes začnemo zbirati vaše mašne namene za mesec marec.
  • Zahvaljujem se veroučencem 4. razreda za oblikovanje družinske maše in 9. razredom za branje prošenj.
  • Kateheza meseca – četrtek, 29. 1. ob 19.45. Pod naslovom "Pred menoj je novo leto" bomo razmišljali o času v luči krščanske vere. Več let življenju ali več življenja letom. (Januarska kateheza je bila izjemoma prestavljena na 5. četrtek v mesecu. Prihodnji četrtek je prvi v februarju in je prav tako kateheza meseca.)
  • Prihodnji vikend naši birmanci odhajajo na duhovno obnovo na Sveto Goro. Njih in njihove družine ter animatorje priporočam v molitev.
  • Koledniki, ki so hodili po hišah 4. januarja so za otroke v misijonih zbrali 751 €. V akciji otroci za otroke v adventnih koledarjih pa smo zbrali 21,27 €. Hvala za vašo požrtvovalnost, odpovedi in vaš dar.
  • Zimovanje za ministrante – Ministranti iz frančiškanski župnij se bodo zbrali na počitniško-duhovnem vikendu od 20. – 22. 2. v Bohinjski Bistrici. Več.

 

NIČESAR NE OBŽALUJEM

Monodrama Vinka Möderndorferja v izvedbi Metke Pavšič bo gostovala v dvorani našega samostana ob slovenskem kulturnem prazniku v nedeljo 8. februarja ob 19. uri.