23. navadna nedelja - 4. september

Nedelja, 4 September, 2016


ČETRTEK, 8.9. - Marijino rojstvo - „Mali šmaren“
maše so po delovniškem prazničnem razporedu (7, 10, 19h)


PETEK, 9.9.
14.00 - maša v domu upokojencev - Ostarele in onemogle svet rad odriva na rob družbe in včasih celo pozablja nanje, pa čeprav smo sedanji svet zgradili ravno na njihovih žuljih in molitvah; kristjani smo dolžni ne samo poskrbeti zanje, ampak se potruditi, da jih čimbolj vključujemo v svoje občestvo. Zavedamo se, da so s svojimi molitvami, prenašanjem trpljenja in življenjsko modrostjo naš velik zaklad.


NEDELJA, 11.9.
18.00 - birmanska maša in uvodno srečanje za starejše birmance (9. razred) - (zbor 17.15)
K maši vabljene vse družine birmancev, da spet osvežimo medsebojno povezanost in se vzpodbudimo za dejavno pripravo na bližajoči se zakrament. In malce izmenjamo poletne vtise. Seveda lepo vabljeni tudi bodoči birmanci, torej sedanji 8. razredi, ki bodo oktobra „prevzeli štafeto“. Po maši pa se z 9. razredi še srečamo in zastavimo pripravo.


PONEDELJEK, 12.9.
17.00 - srečanje staršev vseh veroučencev - skupni uvod v veroučno leto, nato po posamičnih razredih razdelitev učbenikov in sestanek s kateheti - Če naj bo nauk o veri uspešen, mora stati za njim prizadevanje vse družine. Starši so prvi kateheti svojih otrok - predvsem s svojim zgledom osebnega odnosa z Jezusom, moralnosti in redne verske prakse. Srečali se bomo, da bi začutili, da starši in kateheti „držimo skupaj“.