13.3.2016 Oznanila

Nedelja, 13 Marec, 2016

*       Frančiškova družina se zbere k rednemu mesečnemu srečanju danes ob 16.h. 

 

*       Binkoštna dvorana vabi k molitvi pred najsvetejšim danes po večerni sv. maši.

 

*       Večer ob Božji besedi - četrtek, 17.3. ob 19.45. Premišljevali bomo Kristusov pasijon.

*      Križev pot dveh Goric (premišljevanje Gospodovega trpljenja v 4 postajah) bo v petek 18. marca ob 20. uri. Pričetek v cerkvi sv. Ignacija na Travniku (Gorica - Italija) in sklep v cerkvi na Kapeli (Slo). Hodili bomo po poti na Kapelo. S to potjo želimo povezati Italijane in Slovence z obeh strani meja v prošnji za Božje usmiljenje v svetem letu.

*       Cvetna nedelja - Prihodnjo nedeljo bo blagoslov zelenja pri vseh mašah. Pri maši ob 10. uri bo blagoslov zunaj na ploščadi, zato se pred mašo zberemo vsi v trikotniku pred cerkvijo. Osrednji del blagoslova je slovesni vhod. Če je večina že v cerkvi, tak vhod nima pomena in blagoslov izgubi svoj bistveni del. S slovesnim vhodom in odpevom "Slava, hvala in čast, o, Kralj naš, Kristus rešitelj!", storimo enako, kot množica z Jezusom teden dni pred Veliko nočjo. Po blagoslovu se bo oblikovala procesija s križem na čelu, ki mu sledijo pevci nato vsi ljudje in zadnji duhovnik s strežniki.


PRILOŽNOST ZA SVETO SPOVED

*       V tihem tednu (od 14. do 19. 3.): Za spoved smo vam na razpolago od 18. ure naprej.

 

*       Spovedni dan med radijskim misijonom bo v petek, 18.marca. Spovedovanje  bo od 7. do 19. ure.

 

*       Spoved v velikem tednu: Za spoved smo vam na razpolago vsak dan dopoldan od 7. do 12. ure in popoldan od 15. do 19.30. Na veliki četrtek dopoldan ne spovedujemo.