Organizacijski odbor Škrabčevega leta in MPZ Mirko Špacapan iz Podgore prirejata priložnostni VEČER MARIJINIH IN DOMOVINSKIH PESMI... več informacij »
7. VELIKONOČNA NEDELJA, 13. 5. 2018 SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA – za našo župnijo je danes praznik, ko 28 otrok prvič prejema Jezusa. Da... več informacij »
Predavanje za starše Srečanje za starše v četrtek, 17. maja, ob 19.45 - Komunikacija med nami V odnosih prepoznavamo, da velikokrat kljub... več informacij »
Med slovesno 10. mašo v cerkvi Gospodovega oznanjenja Mariji na Kostanjevici v Novi Gorici, je  na prvo adventno nedeljo, 3. 12. 2017, sprejela... več informacij »
          P. ALEKSANDER VAVPOTIČ Meseca maja 1915 je izbruhnila vojna med Italijo in staro Avstrijo. Takrat se je začela za... več informacij »
Dragi starši, odločili ste se, da besedo, dano ob krstu vašega otroka za krščansko vzgojo, izpolnite. Želimo vam pomagati uresničiti to zavezo.... več informacij »
Slovenskega maja si ne moremo predstavljati brez šmarnic – vsakodnevne ljudske pobožnosti Mariji v čast. Pobožnost te vrste poznajo tudi drugod po... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

...predstavljamo se