Predbožična spoved   od 18. decembra do 24. decembra  2017   V domači cerkvi boste imeli priložnost za spoved v 3. adventni nedelji, od... več informacij »
Začelo se je v votlini, daleč stran od mene in tebe, ko se je zgodil čudež. Prišel je za vse, da bi vžgal naša srca. Bil je kot prižgana sveča, ki... več informacij »
Turistično društvo Nova Gorica je v sodelovanju s KŠTM Šempeter - Vrtojba organiziralo že 31. turistično ocenjevalno akcijo Ogledalo mojega okolja... več informacij »
V nedeljo, 26. novembra 2017, na praznik Kristusa, Kralja vesoljstva, bo ob 10. uri slovesna sveta maša. Daroval jo bo koprski škof msgr. dr. Jurij... več informacij »
          P. ALEKSANDER VAVPOTIČ Meseca maja 1915 je izbruhnila vojna med Italijo in staro Avstrijo. Takrat se je začela za... več informacij »
Obnovljena freska v luneti cerkve
Prijazno vas vabimo na PREDSTAVITEV OBNOVITVENIH DEL IN KOSTANJEVIŠKEGA PRESNICA, ki bo v soboto, 25. novembra 2017, ob 17. uri v Frančiškanskem... več informacij »
Niti en mesec nas ne loči od medžupnijskega misijona, ki bo od 8. do 17. decembra v župnijah Nova Gorica, Kapela, Solkan, Kromberk, Vogrsko, Šempas... več informacij »
Dragi starši, odločili ste se, da besedo, dano ob krstu vašega otroka za krščansko vzgojo, izpolnite. Želimo vam pomagati uresničiti to zavezo.... več informacij »
Od praznika brezmadežnega spočetja device Marije, 8. decembra, do tretje adventne nedelje, 17. decembra 2017 v župnijah Nova Gorica, Kapela, Solkan... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

...predstavljamo se