25. marca v Sloveniji praznujemo materinski dan, ko se za življenje in vse ostalo zahvalimo našim mamam. Pri nas datum sovpada s praznikom... več informacij »
S Cvetno ali Oljčno nedeljo vstopamo v Veliki teden. Spominjamo se Jezusovega slovesnega vhoda v mesto Jeruzalem na praznovanje Pashe, judovske... več informacij »
Krížev pót (latinsko Via crucis) je likovna upodobitev Jezusovega trpljenja od trenutka, ko ga je Poncij Pilat obsodil na smrt, do trenutka, ko ga... več informacij »
Med slovesno 10. mašo v cerkvi Gospodovega oznanjenja Mariji na Kostanjevici v Novi Gorici, je  na prvo adventno nedeljo, 3. 12. 2017, sprejela... več informacij »
V nedeljo, 26. novembra 2017, na praznik Kristusa, Kralja vesoljstva, bo ob 10. uri slovesna sveta maša. Daroval jo bo koprski škof msgr. dr. Jurij... več informacij »
          P. ALEKSANDER VAVPOTIČ Meseca maja 1915 je izbruhnila vojna med Italijo in staro Avstrijo. Takrat se je začela za... več informacij »
Obnovljena freska v luneti cerkve
Prijazno vas vabimo na PREDSTAVITEV OBNOVITVENIH DEL IN KOSTANJEVIŠKEGA PRESNICA, ki bo v soboto, 25. novembra 2017, ob 17. uri v Frančiškanskem... več informacij »
Dragi starši, odločili ste se, da besedo, dano ob krstu vašega otroka za krščansko vzgojo, izpolnite. Želimo vam pomagati uresničiti to zavezo.... več informacij »
VELIKA NOČ – JEZUSOVO VSTAJENJE bomo slavili ob 6.00 z vstajenjsko procesijo in slovesno mašo. Prinesite svečke. Prosimo, da upoštevate... več informacij »
Jedi in njihova simbolika Danes predstavljajo velikonočne jedi simbol Jezusovega trpljenja, včasih pa je bilo nekoliko drugače. Osnovne jedi ob... več informacij »
Vse tri dni ste vabljeni k molitvi hvalnic in križevega pota ob 7. uri zjutraj. Obredi pa se začnejo vsak večer ob 19. uri. Na Veliki četrtek... več informacij »
SPOVEDOVANJE v velikem tednu bo vsak dan med mašami ob 7. zjutraj in pri večerni ob 19. uri, poleg tega bomo na voljo za spoved: - vsak dan od... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

...predstavljamo se